Botoxom protiv znojenja - NOVO

Botoks, poznatiji po upotrebi u estetskoj medicini za smanjenje bora, također se koristi kao učinkovit tretman protiv prekomjernog znojenja, stanja poznatog kao hiperhidroza. Kad se ubrizga u kožu, botoks blokira živčane signale koji stimuliraju znojne žlijezde, čime se smanjuje proizvodnja znoja. Ovaj tretman najčešće se primjenjuje na pazusima, dlanovima i stopalima.

Korištenje botoksa za tretiranje prekomjernog znojenja, ili hiperhidroze, uključuje nekoliko koraka:

  1. Konzultacija s liječnikom: Prvi korak je konzultacija s dermatologom ili specijalistom za botoks koji će procijeniti vaše stanje i odlučiti jeste li kandidat za tretman. Liječnik će također raspraviti o mogućim nuspojavama i odgovoriti na vaša pitanja.

  2. Priprema područja: Prije samog tretmana, područje koje će se tretirati mora biti očišćeno i dezinficirano. Ako se tretiraju pazusi, preporučuje se da se ne brijete nekoliko dana prije tretmana kako bi se smanjila iritacija.

  3. Anestezija: Iako postupak nije jako bolan, neki liječnici mogu koristiti lokalnu anesteziju ili anestetičku kremu kako bi smanjili nelagodu tijekom injekcija.

  4. Injekcije botoksa: Liječnik će pomoću tanke igle ubrizgati male količine botoksa u kožu na više točaka tretiranog područja. Broj injekcija ovisi o veličini područja koje se tretira. Na primjer, za tretiranje pazuha može biti potrebno 20-50 injekcija po pazuhu.

  5. Nakon tretmana: Nakon injekcija, možete se odmah vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Važno je izbjegavati intenzivne fizičke aktivnosti, saune i solarije najmanje 24 sata nakon tretmana. Također, izbjegavajte masiranje ili trljanje tretiranog područja.

  6. Rezultati: Prvi rezultati obično postaju vidljivi unutar nekoliko dana, a maksimalni učinak postiže se unutar dva tjedna. Učinak botoksa protiv znojenja traje otprilike šest mjeseci do godinu dana, nakon čega će biti potrebna ponovna injekcija za održavanje rezultata.

Korištenje botoksa za kontrolu znojenja može značajno poboljšati kvalitetu života osoba koje pate od hiperhidroze, omogućujući im veću udobnost i samopouzdanje u svakodnevnim situacijama.

Vezane vijesti